Ripa Systems

- Service

  - Konstruktion

    - Tillverkning

 
 

Det är svårt att blicka tillbaka när man skall redovisa vad man har gjort under det verksamma liv som jag har fört.

Historia:

Jag började som 12 åring med att bygga en egen gokart från början till slut, genom den konstruktionen kom de grunderfarenheter som jag använder även idag när jag konstruerar nya maskiner. Jag fortsatte med att utveckla och bygga betupptagare på 70-talet och jag konstruerade den första 6 radiga skälvgående upptagaren i Sverige. Efter det byggde jag flera heldrivna hydrauliska maskiner för lantbruket. I slutet av 70-talet blev vi informerade av en konsulent om majsens fördelar, vi började provodla denna i Glumslöv. Detta utvecklade sig till att vi med framgång införde majsodlingen inkl. teknik i Sverige. Idag är majsen en etablerad och betydande gröda.

Idag:

Maskinimport kom automatiskt in i företaget i början av 70-talet. Företag har kommit och gått i vår verksamhet och idag har vi några guldkorn som vi sorterat ut och arbetar med ”se mer”    

Vi har under de sista åren utvecklat maskiner och system för registrering av t.ex. arbete. Maskiner för tryckeri, skog, värmeåtervinning mm. Specifika konstruktioner för firmor som kommer med idéer, dessa utvecklar vi tillsammans med kunden.

Just nu utvecklar vi en ny special maskin som kommer bli mycket intressant för kunderna, denna kommer att minska investeringskostnaderna för entreprenörerna.